Høstsamling 2020

Publisert av Tore Figenschau den

Tekst og foto: Karin Bergbjørn

Løype med 300 meter elvekjøring!

Årets høstsamling ble avholdt i nærheten av Brøstadmoen, Dyrøy, nærmere bestemt på Evertmoen motorcrossbane. Det var første gangen at høstsamlingen ble holdt her, og det var takket være nyetablerte Dyrøy trekkhundklubb! De la til rette ei løype på 9 km i variert terreng, godt skiltet og med utallige snusløyfer over grusvei, skogsvei, skogsløyper i lyng og 300 meter med elvekjøring. Løypene var perfekte for lederhundtrening med mye trening på høyre og venstre og mange møter med andre hundekjørere på smale partier.

Det var litt ekstra spennende i år med gjennomførelse av høstsamling grunnet COVID-19, og vi satset derfor på å få gjennomført på en så enkel måte som mulig, og høstsamling på Evertmoen var perfekt! Her var det godt om plass til både bobiler, lavvoer og telt, og hunda fikk fine oppstallingsplasser i skog eller på grus. Dyrøy trekkhundklubb stilte med gratis ved, og om kveldene brant det bål i alle hjørner. Det var overraskende mange som møtte opp, og vi telte opp mot 20 ulike kenneler og 300 hunder!

Til tross for litt regn i starten fikk vi mange fine treningsrunder, og på lørdagen rundet vi av med en seks-kamp for to-beinte. Seks ulike konkurranser der det var om å raskest ta på sele og sokker, få bikkjene til å sitte og ligge, og til sist en liten sing-along med ulekor!

Det ble en fantastisk helg, og det virket som at alle storkoste seg i et nytt og nydelig område! Det er artig å oppdage noe nytt, og Dyrøy Trekkhundklubb hadde gjort en kjempeinnsats og blåste av helgen med bravur!

Innslag i Salangen Nyheter ( fra ca 49 min);

«Ettermiddagen» – 9.september- 2020 from Salangen-Nyheter on Vimeo.

Kategorier: Aktiviteter