Her er den nye rennlederen!

Publisert av Trine Lund den

Ingvild Østli Johansen – ny rennleder for Troms Quest. Her får hun en skikkelig smask av Spot.Foto: Privat.

Troms og omegn trekkhundklubb stiller med ny rennleder i Troms Quest 2018. 

På Troms Quest- møtet som ble avvikla under høstsamlinga i Målselv sa Ingvild Østli Johansen (22) seg villig til å påta seg denne jobben.
Ingvild er singel, opprinnelig fra Tromsø, men bor nå i Øverbygd, og det har har ho gjort sia 2014. For tida er ho sykepleierstudent og  jobber i halv stilling i hjemmesykepleien/sykehjem v/ØSO ved siden av studiene.

Ingvild forteller at ho fikk interesse for hundekjøring via bekjente i Øverbygd. Starta helt på hobbynivå og kjørte spann med 2-4 hunda som ho lånte, før ho i 2014 begynte å kjøpe inn sjøl.
På det meste har ho hatt 12 hunda i eie, og i tillegg 6-8 på lån.
– Har vært veldig heldig og blitt kjent med mange erfarne og dyktige hundekjørere som æ har lært mye av, og som har hjulpe mæ på veien fra uerfaren hobbykjører til løpskjører, forteller ho.

– Hva gir hundekjøringa deg?

– Hundekjøringa gir mæ ekstremt mye. For det første alle naturopplevelsan, men også det å få jobbe rundt dyran hver eneste dag, både i solskinn og snøstorm. Har alltid hatt en enorm kjærlighet for de firbeinte, og det å få trene, stelle og være med hundan uansett vær og dagsform, gir utrolig mye tilbake.

Ingvild har for tida seks hunder, og når det gjelder løpsdeltakelse kan hun skilte med:
Troms Quest 6-mila i 2015 (3. plass), Troms Quest 17-mila (9. plass) og  FL 500/dnf i 2016,  Troms Quest 17-mila (15. plass) og   FL 500 (26. plass) i 2017.

– Hvilke opplevelser husker du best fra ditt liv som hundekjører?

– Det æ huske aller best må være følelsen æ hadde i kroppen da æ kom ut til hundan på sjekkpunkt Skoganvarre i 2017 sammenlika med 2016. Spannet æ kom ut til i 2016 va et slitent spann som ikke hadde noen interesse av å springe videre, mens dem året etter stod å bjeffa og va kjempeklar til å komme sæ videre mot mål. Må også legge til det at å kjøre forbi ni spann fra Skoganvarre og inn til mål i Alta va helt innafor.

Akkurat nå har Ingvild solgt unna løpshundene, og skal drive med litt hobbykjøring mens ho studere.
– Når æ e ferdig med studian e planen å avle litt sjøl, og bygge sæ opp igjen for så å hive sæ med på løp. Hadde jo vært veldig artig å kunne være med å konkurrere i toppen en dag!

Finnmarksløpet: Akkurat passert vegen i Stilla, 3 mil fra start i Alta.

 

–Nå er du valgt til rennleder for Troms Quest. Hvilke utfordringer ser du for deg i forbindelse med løpet?

Finnmarklsløpet: På Altaelva ut fra start.

– Det æ frykte mest e det æ ikke kan gjøre nåkka med sjøl – altså været. Min største frykt e jo om vi blir nødt til å avlyse, men vi har jo no klart å få til et veldig bra løp de siste åran, så vi håpe det hold sæ sånn. E også veldig spent på deltakelsen, i og med at Bæskades 300 går kun ei uka før. Ut over det, så har æ veldig mange dyktige folk rundt mæ som har vært med på å arrangere løpet sia det starta, så æ tror nok vi skal klare å løse det aller meste 🙂
 

– Det er ganske tett med arrangementer utover vinteren. Hvilke ønsker har du for TQ2018?

– Æ håpe Troms Quest skal fortsette med å rekruttere nye hundekjørera, med å være et løp som inkludere alle. Det e et veldig bra løp for de som e litt fersk og ønske å teste ut sporten. I tillegg e det ei god gjennomkjøring før for eksempel Finnmarksløpet, så vi håpe også de som satse på litt lengre løp kommer å kjøre Troms Quest.

På TQ-løpa ovenfor skogbandet ved Devdis. – Det er på sånne dager man glemmer alle timan med slit og hard arbeid, sier Ingvild.

– Hvorfor bør hundekjørere komme til Øverbygd i januar neste år og delta i TQ2018?

– Hundekjørera burde komme å kjøre Troms Quest fordi det e et fantastisk trivelig løp, som har ei god ramme, og vi jobbe for at alle skal føle sæ inkludert. Uansett om du har to hunda og vil gå på ski, eller har tolv og kjøre langdistanseløp. Vi har også en veldig spennanes trasé som i allefall æ syntes e utrolig artig å kjøre. Man får testa litt av alt, i og med at vi har krappe svinga, tett skog, lange flate sktrekninger og i tillegg mye bakka og høyfjell – det siste kun på den lengste etappen, sier den nye rennlederen.

Ho gleder seg veldig til å ta fatt på jobben som rennleder, og håper å se mange startende ved Råvannet 20. januar.

Kategorier: Aktiviteter